CONTACTEZ-NOUS.

CONTACTEER ONS.

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Programma

Programma


Manneken Pis in Pierrot pak.jpg

OFFICIËLE OPENING

Mis de officiële opening van de Zuidfoor niet op zaterdag 14 juli 2018 om 12u45. De opening gebeurt in aanwezigheid van de peter en de kandidaten voor de verkiezing van Miss Brussel 2018.

Manneken Pis wordt uitgedost in het beroemde Pierrot-pak, het symbool van de foorkramers. Dit pak werd in 2003 door de Brusselse foorkramers geschonken. 

Een Hop On Hop Off Bus en de Free Shopping Bussen vervoeren de genodigden (de officiële vertegenwoordigers, het promotiecomité van de foorkramers,…) van de Cellebroersstraat naar de Anderlechtsepoort.

De muzikanten van de « Harmonie van de Politiekorpsen van Brussel», de « Kermisfanfare », en enkele smurfen animeren de stoet. Er wacht u een feestelijke wandeling van meer dan twee uur, met enkele ontspannende en vermakelijke pauzes.

De gemeentelijke stoet opent de wandeling en houdt even halt bij het traditionele Reuzenrad om Brussel van bovenaf te bekijken.

Op deze openingsdag kijken de foorkramers echter het meest uit naar het eerbetoon aan de foorkramers die voor het vaderland gesneuveld zijn tijdens beide wereldoorlogen, aan de voet van « Pierrot ».

In 1924 kreeg Pierrot een standbeeld op de Luchtvaartsquare aan de Poincarélaan ter ere van alle leden van de nomadische gemeenschap (foorkramers, circusartiesten, enz.) die gesneuveld zijn voor hun vaderland. Het werk van Victor Voets (1898-1939) waakt sindsdien de hele kermis lang over de 130 foorkramers.


DE PETERS

Mourade Zeguendi

De Belgisch-Marokkaanse acteur heeft in verschillende succesfilms gespeeld zoals: Dikkenek, Taxi 4, Go Fast, JCVD, Les Barons, enz. Momenteel vertolkt hij de hoofdrol in de Belgische serie “Le Champion”.

Ik ben in deze stad geboren en zover ik mij kan herinneren maakt de Zuidfoor hier deel van uitlegt de acteur uit die talrijke herinneringen aan de Foor overhoudt. “Ik heb hier jaren rondgelopen en op verschillende attracties gespeeld. Mijn eerste kus was op de Zuidfoor ... alsook mijn eerste afwijzing”, zegt hij al lachend. 

Ik herinner mij nog dat ik uren doorbracht in het glazen doolhof om mezelf te bekijken in de vervormende spiegels. Het leek alsof ik gespierd was net zoals na het boksen. Ik herinner mij ook nog dat ik op mijn broer schoot met een kermisgeweer. Kortom ik ben een kind van de Zuidfoor en daar ben ik fier op. Bovendien ben ik blij er nu peter van te zijn!”


Mascotte Kevin de forain

Schermafbeelding 2017-07-17 om 12.40.13.png

Kevin Van Doorslaer – alias Kevin de forain – is voor het derde jaar op rij de mascotte van de Zuidfoor. De 37-jarige Belgische acteur groeide op in een foorkramersfamilie.

Op 20-jarige leeftijd verliet Kevin het foorleven om acteerlessen te volgen in New York. Nadat hij speelde in verscheidene Amerikaanse theaterstukken en deelnam in meerdere onafhankelijke filmproducties is hij teruggekeerd naar België om aan een filmscript te werken die hem sinds lange tijd nauw aan het hart ligt: het verhaal van een foorkramersfamilie die door Europa reist. 


15 JULI - WK FINALE

De foorkramers hebben een verassing voorzien als de Belgen wereldkampioen worden!


NATIONALE FEESTDAG

Op 21 juli vieren de foorkramers, zoals alle Belgen, de nationale feestdag! Er worden op die dag dan ook kleine driekleuren uitgedeeld.


NIEUWE ATTRACTIES

Top_of_the_World.jpg

 

 

De Top of the World

Meer dan een gewone draaimolen. Deze attractie stuurt de bezoekers 60m hoog de lucht in. De gelegenheid om de Zuidfoor vanuit een ander perspectief te ontdekken!


DAG VOOR DE ZIEKE KINDEREN

Elk jaar slaan de foorkramers van de Zuidfoor de handen in elkaar om zieke kinderen een ontspannende dag te bezorgen. Op donderdag 2 augustus kunnen meer dan 100 kinderen van 14u30 tot 17u zich uitleven op de kermis van Brussel.

Zes verenigingen zetten zich dagelijks in om het leven van deze kinderen te bevorderen of om onderzoek te financieren. 

 

Justine For Kids biedt ondersteuning aan zieke kinderen in België. Het team organiseert het hele jaar door verscheidene recreatieve activiteiten (uitjes, reizen,...), en financiert en ontwikkelt de organisatie projecten rond hospitalisatie, steun aan de gezinnen en onderwijs.

Op lange termijn wil de vereniging een vakantieverblijf bouwen zodat gezinnen met een ziek of een gehandicapt kind er even kunnen uitblazen. 

www.justineforkids.be

 

Sinds 1999 is Smiles actief in de begeleiding van kinderen die aan HIV lijden en op de dienst Pediatrie van het UZ Sint-Pieter worden verzorgd.
Smiles biedt financiële ondersteuning aan jonge patiënten zodat ze optimaal worden verzorgd. Hiervoor organiseert de vereniging heel het jaar door diverse evenementen. U vindt de agenda terug op de website :

www.operationsmiles.be

 

Vandenstock.png

De Constant Vanden Stock Foundationbiedt op verschillende manieren hulp aan zieken (in het bijzonder kinderen), gehandicapten, of sociaal uitgesloten personen.

 

 

VZW Gesed

De vzw GESED spant zich in voor kinderen met het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS). De organisatie verzamelt fondsen voor onderzoek, verstrekt informatie aan gezinnen, sensibiliseert artsen, het publiek en instanties voor een betere kennis van de ziekte. In de afgelopen twee jaar heeft de vzw twee cheques ter waarde van 10.000 euro geschonken aan wetenschappelijk onderzoek.

www.gesed.com
 

Schermafbeelding 2017-07-17 om 12.44.23.png


De vereniging Debout avec un handicap invisible zet zich in voor kinderen die lijden aan zeldzame ziektes, in het bijzonder kinderen met het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS), een genetische aandoening gekenmerkt door een stoornis van het bindweefsel.

Deze organisatie vecht voor een betere zorgverlening van deze kinderen en vormt een aanspreekpunt voor patiënten die door een onzichtbare aandoening getroffen zijn.

www.unsed.org

 

De vzw Sauvez Mon Enfant bestaat uit een team vrijwilligers die het dagelijkse leven van de kleine patiënten en het personeel van de Dienst Intensieve zorgen en Spoedgevallen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola proberen te verlichten.

Elk jaar reikt de vzw de Marnef-prijs, ter waarde van 4500 euro, uit aan een project ter verbetering van de zorgenverlening in het ziekenhuis.

www.sauvezmonenfant.be
 


De missie van Bikers For Children is een lach te toveren op de gezichten van zieke of gehandicapte kinderen. Deze vereniging geeft financiële ondersteuning aan projecten van andere vzw’s in heel België (zoals Justine For Kids, Smiles, Pinocchio et Adémar) en organiseert motorritjes, uitstappen naar Disneyland en heel wat andere activiteiten voor jonge patiënten. Hun motto : A Biker For A Smile. Volg alle acties op hun Facebook-pagina:

www.facebook.com/Bikers.for.Children/ 


SAUCE KERMESSE
de frietsaus van een sterrenchef voor de Zuidfoor

Chef Pierre Wynants (Comme chez Soi) heeft een frietsaus ontwikkeld die ook dit jaar weer op de Zuidfoor terug te vinden zal zijn. Deze saus werd geproduceerd door Didden, een Brussels familiebedrijf dat reeds vier generaties lang gespecialiseerd is in de productie van sauzen, konfijten en condimenten.

De frietsaus Kermesse is een delicate combinatie van mayonaise, pickles en kruiden. « Men vond de picklessaus die traditioneel werd geserveerd in Brusselse restaurants vaak te zuur. De saus Kermesse is zachter, maar bewaart zijn karakter dankzij de kruiden », verklaart de chef die in 1991 de Grand prix de l’Art de la Cuisine won.

Pierre Wynants heeft graag gewerkt aan de ontwikkeling van de saus die speciaal werd bedacht voor de Zuidfoor. « Het is niet omdat ik in de wereld van de haute cuisine vertoef dat ik niet van folklore en tradities hou. Integendeel ! Sinds mijn jeugd ga ik minstens twee- tot driemaal naar de Zuidfoor. Als kind ging ik naar het Spitznermuseum, de boksring en de botsauto’s. Vandaag de dag zijn de attracties anders, maar het is altijd een waar plezier om er terug te keren. Ik ga dan met familie, vrienden of collega-restauranthouders.»